Ще кілька дворів Запоріжжя обладнали сучасною системою зовнішнього освітлення

20.08.2018 15:57

В обласному центрі тривають роботи з освітлення вулиць і дворів. Силами КП «Запоріжміськсвітло» виконуються реконструкції старих мереж, будуються нові об'єкти там, де системи зовнішнього освітлення ніколи не було. Сучасні світильники тепер з'явилися на внутрішньодворовій території, що охоплює одразу кілька житлових будинків, по вулиці Лахтинській.

У дворах по вулиці Лахтинська, 8, 10, 10а, 10б в Хортицькому районі з моменту спорудження і заселення будинків вуличного освітлення не було. У вечірні часи ходити місцевим жителям було темно і небезпечно. В рамках міської програми по освітленню даний об'єкт було включено до графіку робіт та виконано будівництво мереж.

За даними КП «Запоріжміськсвітло», для оснащення сучасною системою освітлення в цих дворах встановили 9 металевих опор, 13 сучасних світлодіодних світильників, проклали 305 м проводу СІП.

Варто відзначити, що нові світильники економічні у використанні за енерговитратами, при цьому дають більшу світловіддачу, ніж старі лампи. Також вони не вимагають постійної заміни. Передбачено дистанційне керування системою.

На сьогодні об'єкт здано в експлуатацію. З вуличним освітленням у дворах стало комфортніше і безпечніше в вечірній час.

Всього в планах на 2018 рік виконати роботи по будівництву і реконструкції мереж зовнішнього освітлення по більш ніж 50 об'єктах. Буде встановлено близько 2 тис. світлодіодних енергозберігаючих світильників, прокладено 40 км проводу СІП.

Роботи тривають в усіх районах Запоріжжя.