Біля навчальних закладів у Запоріжжі оновлюють дорожню розмітку

21.08.2018 13:15

На початку вересня в установах освіти стартують заняття. До початку нового навчального року дорожники оновлюють розмітку, зокрема, пішохідні переходи. Сьогодні одна з бригад КП «ЕЛУАШ» наносила дорожню розмітку в Олександрівському районі біля школи №15.

На сьогоднішній день за КП «ЕЛУАШ» закріплені три райони Запоріжжя, де виконуються роботи з нанесення дорожньої розмітки - Дніпровський, Шевченківський, Олександрівський та по проспекту Соборному.

Напередодні 1 вересня перед «елуашівцями» стоїть важливе завдання - оновити пішохідні переходи «Зебра» біля навчальних закладів. Сьогодні дорожники наносили розмітку на проїзжій частині вулиці Фортечної (від вул. Залізничній до пр. Соборної), також розкреслювали розмітку пішоходного переходу біля школи №15.

- Протяжність даної ділянки півкілометра, і близько 50 кв. м загальна площа «зебр». На ці обсяги робіт необхідно три 30літрових відра фарби. Використовується спеціальна фарба для дорожньої розмітки, яка наноситься маркувальною технікою під тиском 200 атмосфер, по суті входимо в структуру бетону. За ДСТУ фарба протримається півроку. Також використовуються спеціальні світловідбиваючі кульки, щоб ввечері розмітку і «зебру» було видно на дорозі, навіть при відсутності освітлення при світлі фар, - розповів виконроб ДЕУ №9 з капітального будівництва, розмітки доріг та встановлення дорожніх знаків КП «ЕЛУАШ» Дамір Рахімов.

На сьогодні на об'єктах, закріплених за комунальним підприємством, велика частина робіт з нанесення розмітки на пішохідних переходах біля навчальних закладів – а це близько 75% - виконана. До 1 вересня всі об'єкти будуть готові.