Завдяки Громадському бюджету у Підпорожньому будують перший сквер

22.08.2018 12:05

У Запоріжжі з 2016 року успішно реалізуються проекти Громадської бюджету. Мешканці Підпорожнього, що у Заводському районі Запоріжжя, третій рік поспіль подають та реалізують ініціативи, спрямовані на розвиток селища та організацію дозвілля.

Гарний сквер, де буде зручно відпочивати як дітям, так і дорослим, незабаром з’явиться по вул. Норільській у селищі Підпорожньому. Активні жителі подали проект на Громадський бюджет-2017. Він набрав достатню кількість голосів і тепер його реалізують за кошти міського бюджету.

Це вже не перша ініціатива, яку місцеві жителі реалізують в рамках Громадського бюджету. Минулого року на базі школи №13 з’явився сучасний майданчик для проведення навчально-виховних заходів. Проект був переможцем Громадського бюджету-2016.

Сквер облаштують на території 1 300 кв. м. Підрядна організація виконала підготовчі роботи, розчистила територію. Зараз робітники готують місце під клумби та доріжки. За проектом тут передбачено виконати озеленення та благоустрій – поставити лавочки, встановити освітлення, а також облаштувати бесідку та дитячий майданчик.

– Мешканці Підпорожнього виступили з ініціативою облаштувати сквер. На території селища відсутні зони відпочинку, тож реалізація проекту надасть мешканцям можливість отримати сучасну зелену зону для сімейного відпочинку. Наразі підрядна організація виконує благоустрій території. Сплановані клумби, робочі облаштовують тротуари. Завершити роботи з облаштування скверу планується до кінця вересня, – розповів заступник голови районної адміністрації по Заводському району Юрій Кулак.

З міського бюджету на реалізацію ініціативи виділено 600 тис. грн. Як розповідають мешканці, цього року також подали проект до Громадського бюджету на будівництво спортмайданчика з футбольним полем.

Нагадаємо, що у 2018 році у Запоріжжі триває реалізація Громадського бюджету. На громадські ініціативи виділено 10 млн. грн. Проекти вже подані та пройшли оцінку Координаційної ради та профільних департаментів. Голосування розпочнеться з 1вересня.