У Запоріжжі розпочинається міський конкурс «Кращий опікун, піклувальник року-2018»

22.08.2018 12:15

Третій рік поспіль у Запоріжжі відбудеться міський конкурс «Кращий опікун, піклувальник року». Головна мета конкурсу - популяризація сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сприяння забезпеченню належних умов їх виховання і підвищення рівня соціально-правового захисту дітей цих категорій.

Сьогодні у міські раді відбулась нарада за участю представників міської влади та членів конкурсної комісії, під час якої була проведена презентація цьогорічного конкурсу.

- На створення цього конкурсу нас підштовхнула та ситуація, що в нашій країні і в нашому місті продовжують з'являтися діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. На щастя, з'являються люди, які беруть на себе відповідальність і дарують цим дітям справжні сім'ї і батьківську турботу. Тому ми третій рік поспіль проводимо конкурс «Кращий опікун». У конкурсі буде три номінації. І окрема номінація «Народний опікун». Переможця в ній оберуть шляхом голосування на сторінці Facebook служби у справах дітей, - відзначив під час наради заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

До участі у конкурсі запрошуються опікуни та піклувальники, які проживають у м. Запоріжжя і виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Перший етап конкурсу – це подача заявок. Учасники до 4 вересня мають подати родинне фото, розміром 20х30 та короткий опис родини з акцентом на те, чому вона найкраща. Другий етап конкурсу – це презентація конкурсантами сумісної творчої діяльності відповідно до заявленої номінації.

Номінацій у конкурсі три: «Родина талантів», в якій передбачено виконання танців, пісень, музичних творів, «Креативна родина», у якій учасники демонструють відеоролик або міні-фільм на тему «Щаслива родина очима дитини» і третя номінація: «Спортивна сім'я», під час якої родини візьмуть участь у спортивній естафеті.

Третій етап конкурсу – оголошення результатів та гала-концерт, який відбудеться 28 вересня у Міському Палаці дитячої та юнацької творчості.

Як відзначила під час наради начальник служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша, оцінювати учасників буде компетентне журі.

- Конкурсна комісія щороку розширюється, в неї входять представники громадських організацій, які постійно стикаються з долями дітей-сиріт, представники влади та запорізьких підприємств. Гала-концерт та оголошення переможців пройде до Дня усиновлення. Ми зробимо велике свято силами дітей і силами опікунів, - сказала Наталія Сиворакша.

За традицією всі переможці та лауреати конкурсу отримають цінні призи – побутову техніку.