На площі Фестивальній встановили камери спостереження в рамках програми «Безпечне місто»

22.08.2018 12:30

У Запоріжжі реалізується міська програма Володимира Буряка «Безпечне місто». В рамках програми всі найважливіші об'єкти обладнуються камерами спостереження. Паралельно ведуться роботи зі створення єдиного Ситуаційного центру, який об'єднає всі камери в спільну систему. Сьогодні близько 25 камер встановили в районі площі Фестивальної на проспекті Соборному.

На реалізацію міської програми Володимира Буряка «Безпечне місто» в цьому році з бюджету Запоріжжя виділено 35 мільйонів гривень. За ці кошти встановлюються камери спостереження по всьому місту. В першу чергу охоплюють об'єкти, що потребують підвищеної уваги.

До кінця серпня в місті з'явиться 50 нових камер. Вже працюють пристрої на Дослідній станції і на території Міжнародного аеропорту. Сьогодні на площі Фестивальній встановлено близько 25 камер. Вони охоплять не лише проїжджу частину, але також пішохідну зону, площу, будівлю обласної ради.

Також в серпні планують встановити камери спостереження в районі цирку і на Привокзальній площі. На вересень заплановано монтаж пристроїв відеоспостереження на території залізничного вокзалу «Запоріжжя-2», автовокзалу, Дніпрогесу. Всі встановлені камери вже працюють, за ними ведуть спостереження правоохоронці.

- Система, яку ми впроваджуємо в місті, дозволяє писати інформацію в режимі 24/7, дозволяє правоохоронним органам в режимі онлайн дивитися за тими подіями, які відбуваються як на дорозі, так і на пішохідній частині. Більш якісно реагувати на позаштатні ситуації, які виникають в місті, - розповів Юрій Орєшкін, директор КП «Центр управління інформаційними технологіями».

В процесі закупівлі та встановлення камер вдалося отримати економію. Ці кошти спрямовують на будівництво головного командного центру. За 2-3 роки в Запоріжжі планують встановити більше 1000 камер.