У Запоріжжі пройшли урочисті збори до Дня Незалежності України

22.08.2018 15:31

В академічному обласному музично-драматичному театрі імені Магара відбулося урочисте зібрання, присвячене 27й річниці Незалежності України. Запорожців, які зробили внесок в розвиток країни, відзначили нагородами.

Сьогодні в академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Магара зібралося керівництво області та міста, військовослужбовці, учасники АТО, депутати різних рівнів, представники трудових колективів, громадських організацій, запорожці, які зробили внесок у розвиток рідної країни. Привід урочистий – 24 серпня Україна відзначає 27 річницю незалежності.

На заході присутні згадали та вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих за свободу і незалежність України. Учні ліцею «Захисник» поклали квіти до першого каменю пам'ятного знака Захисникам Вітчизни.

Слова привітань сказали голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков.

Керуючий справами виконкому міської ради Роман Омельянович підкреслив важливість даного дня для кожного українця. 

- Це свято не тільки країни, а й кожного громадянина, який відчуває відповідальність за суспільство. 27 років тому ми отримали незалежність, самостійність, права і свободи, яких не було раніше. Це остаточно і назавжди, і ми повинні про це пам'ятати. Все в наших руках. Ніхто крім нас не має права вказувати, як будувати країну, як жити, виховувати наших дітей. Тому захистити цей вибір - наш головний обов'язок. Хочу подякувати і низько вклонитися тим хлопцям, чоловікам, які відстоюють незалежність зі зброєю в руках. Вони щодня ризикують своїм життям, захищаючи нас і ніші сім'ї, країну від зовнішнього ворога. Пам'ятати про це повинен кожен. Незалежність - це не просто слово, а щоденна кропітка праця і громадянська відповідальність. Розвиток Запоріжжя - наш спільний внесок у зміцнення незалежності і державності всієї країни. Наша сила в єдності, - сказав Роман Омельянович. 

До Дня Незалежності кращих запорожців, тих, хто вніс вклад в розвиток країни своїми справами і вчинками, досягненнями, подвигами відзначили урядовими, обласними і міськими нагородами.

Програму продовжив святковий концерт, підготовлений силами творчого колективу театру.