Запоріжці святкують День прапора

23.08.2018 11:53

23 серпня в Україні відзначають День державного прапора. Урочисті заходи проводяться по всій країні. У Запоріжжі державний прапор України підняли на острові Хортиця - на вершині кургану, біля музею Запорізького козацтва.

Сьогодні в День державного прапора України на острові Хортиця відбулася урочиста церемонія підняття головного символу країни. Синьо-жовтий прапор розвивається на найвищому флагштоку країни, висота якого над рівнем Дніпра складає 90 м.

 У заході взяли участь представники обласної та міської влади, депутати, військовослужбовці, учасники АТО, громадськість, городяни.

Запоріжців з важливим державним святом привітав керуючий спаравами виконкому міської ради Роман Омельянович. 

- Упевнений, що нинішнє покоління українців пишається нашими державними символами і дійсно їх любить. Під прапором України сьогодні військові захищають кордони країни від зовнішнього ворога. Під нашим прапором багато українців досягали і зараз досягають певних успіхів на міжнародній арені в різних сферах життя. Ми пишаємося, коли звучить слово Україна і розвивається український прапор. Вітаю з тим, що ми зараз в нашій незалежній вільній Україні піднімаємо на острові Хортиця державний прапор і сподіваємося на сьогоднішній, завтрашній день, впевнене життя, розвиток країни. Бажаю всім під нашим прапором досягати успіхів, а країна нехай ще більше процвітає і буде сильною, - зазначив у своєму виступі керуючий справами виконкому міської ради Роман Омельянович.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв загиблих за свободу і незалежність України.

По закінченню урочистої частини відбувся виступ ансамблю пісні і танцю «Запорожці».