У Запоріжжі проводяться рейди по боротьбі з амброзією

27.08.2018 13:30

У Запоріжжі у 2016 році була прийнята і  почала працювати програма боротьби з карантинними рослинами. Розрахована вона до 2025 року. В рамках програми передбачено три методи боротьби - механічний (покоси), хімічний (обробка спецрозчинами) та фітоценотичний (засівання територій зелених зон новими видами трав, що пригнічують карантинні бур'яни).

Такий системний підхід і використання всіх трьох методів боротьби дозволить значно поліпшити ситуацію з карантинними рослинами в місті. В боротьбі з карантинними рослинами задіяні сили комунальних служб. Повинні стежити за фітосанітарним станом своїх територій підприємства, установи, організації, також мешканці приватного сектора відповідальні за свої ділянки. 

Виконання Правил благоустрою перевіряється під час відповідних рейдів.  Зокрема, враховуючи активний ріст амброзії та в рамках проведення заходів по боротьбі з карантинними рослинами і їх попередження, спеціалістами районної адміністрації ЗМР по Заводському району проведено рейд на території приватного сектора селища Підпорожнє.

За результатами рейду господарям 9 домоволодінь, на подвір’ях яких були виявлені осередки амброзії, вручені попередження про вжиття невідкладних заходів та проведено роз’яснювальну роботу про дотримання Правил благоустрою м. Запоріжжя.