Виконком розглянув результати виконання бюджету в першому півріччі 2018 року

27.08.2018 11:52

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради. Були розглянуті питання, що стосуються різних сфер життєдіяльності міста: ЖКГ, інфраструктури та благоустрою міста, охорони здоров'я, соціального захисту, освіти, роботи громадського транспорту. Також члени виконкому підтримали винесення на розгляд сесії міської ради змін до низки міських бюджетних програм.

На засіданні виконкому міської ради було розглянуто результати виконання бюджету міста за перше півріччя 2018 року. Про основні показники бюджету присутніх поінформувала директор департаменту фінансової та бюджетної політики міської ради Ольга Вагіс.

За підсумками першого півріччя, доходи бюджету Запоріжжя склали понад 4,6 мільярда гривень, з них доходи загального фонду - 2 млрд 372 млн грн, офіційні трансферти - понад два мільярди гривень. При цьому перевиконання доходів загального фонду склало більше 120 мільйонів гривень. Відзначимо, додаткові кошти будуть направлятися на фінансування міських програм, перш за все, в рамках покриття існуючого бюджетного дефіциту.

Відповідно до наданої інформації, перевиконання стало можливим завдяки зростанню заробітної плати, а значить і надходжень від податку на доходи фізичних осіб. Це стосується у тому числі і ряду запорізьких машинобудівних і металургійних підприємств. Серед них «Запоріжсталь», «Мотор Січ», «Дніпроспецсталь», «Запоріжвогнетрив», «Запоріжкокс», «Укрграфіт».

Виконавчий комітет міської ради доручив заступникам міського голови взяти під особистий контроль стан освоєння бюджетних коштів, виконання запланованих робіт і заходів.

Департаменту фінансової та бюджетної політики міської ради поставлено завдання: за підсумками першого півріччя та наступних звітних періодів готувати пропозиції щодо внесення змін до бюджету міста, забезпечити контроль за виконанням дохідної частини бюджету.