Вперше у Запоріжжі для дітей-сиріт придбали квартири

27.08.2018 17:41

У цьому році Запоріжжя вперше долучилося до реалізації державної програми щодо придбання житла для дітей-сиріт та осіб з їх числа. За рахунок державної субвенції придбані 5 квартир для запорізьких сиріт.

Програма виділення коштів з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа почала працювати з минулого року. Діти віком від 18 до 23 років мають можливість отримати власне житло. На сьогодні у Запоріжжі на обліку у служби у справах дітей перебувають 243 дитини, з них 33 – діти-сироти. Щоб забезпечити їх житлом в межах коштів, передбачених Кабінетом Міністрів, були розглянуті варіанти придбання однієї двокімнатної та 4 однокімнатних квартир.

Сьогодні ключі від двокімнатної квартири отримали брат і сестра Башмакови. Вони з 2007 року перебувають на квартирному обліку. Тепер Кристіна і Євген стали власниками окремого власного житла у Хортицькому районі.

– Цього року Запоріжжя вперше долучилось до програми забезпечення житлом дітей-сиріт. Це важливий крок, особливо для дітей, які розпочинають доросле життя. Цього року ми придбаємо 5 квартир, це близько 2 млн. грн. Перші власники, брат і сестра Башмакови, вже отримали ордер. І найближчим часом будуть передані у власність молодим запоріжцям  інші квартири. А це означає що, принаймні, 6 дітей-сиріт будуть забезпечені власним житлом та зможуть повноцінно розпочати доросле життя, – зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Як розповів Анатолій Пустоваров, державна програма, окрім надання житла дітям-сиротам, передбачає також фінансування будівництва житла для сімейних форм виховання. 3,2 млн. грн. субвенції будуть спрямовані на завершення будівництва дитячого будинку сімейного типу в с. Тепличне.

Найближчим часом, після завершення оформлення документів, ще 3 квартири будуть вручені запоріжцям з числа дітей-сиріт Шевченківського району.