У Запоріжжі завершується реконструкція дошкільного навчального закладу № 144

01.08.2017 16:25

Сьогодні хід проведення робіт з реконструкції дошкільного навчального закладу № 144 проконтролював заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Цей дитячий садочок не працював понад 10 років. Завдяки міській владі, в минулому році були розпочаті активні роботи по його реконструкції. Сьогодні практично завершено ремонт всередині приміщення. Будівля була комплексно термомодернізірована. Новий сучасний харчоблок, пральня, групи, меблі та інвентар - все це буде створювати затишок і комфорт для маленьких запоріжців.

- Це один з наших найбільш вдалих проектів, - сказав Анатолій Пустоваров. - На реконструкцію дитячого садка з міського бюджету було виділено 28 млн грн. Також ми залучили ще й позабюджетні кошти. У партнерстві з ЮНІСЕФ сюди закупили інвентар і обладнання на суму більш ніж 5 млн грн. Сьогодні ми можемо бачити високу якість ремонту. Я впевнений, що цей дитячий садок стане прикладом того, які дошкільні заклади повинні бути в Запоріжжі.

Міська влада планує відкрити дитячий садок в середині жовтня поточного року. Він розрахований на 12 груп, які відвідуватимуть 220-230 дітей.

- Одна з базових задач міської влади - забезпечити нашим дітям щасливе дитинство, - зазначив Анатолій Пустоваров. - Тому протягом найближчих 2-3 років ми повинні вирішити питання з чергами в дитячі сади. Півтора роки тому, коли ми взялися за цю проблему, черга в дитячі сади по місту перевищувала 1,5 тис. місць, зараз вона знижена вдвічі. Сьогодні в Комунарському районі на черзі до дошкільних закладів перебуває 470 дітей. Найближчим часом ми відкриємо дитсадок № 144 і також в цьому році заплановано відкриття двох дошкільних груп в 90-й школі. Таким чином, цього року в Комунарському районі 300 дітей підуть в дитсадки і черга суттєво скоротиться.

Анатолій Пустоваров підкреслив, що програма із забезпечення дітей місцем в дитячому саду реалізується на території всього міста.

- Зараз в Дніпровському районі в стадії активної реконструкції 220-й сад, в Заводському - дитячий садок № 169, - розповів Анатолій Пустоваров. - Уже відкрили в центрі міста садок № 186 та завершується ремонт в 126-му. У Шевченківському районі відкрили дитсадок № 100 і відкриваємо ще 5 дошкільних груп. Ведеться масштабна робота.