До Запоріжжя завітав відомий естонський мандрівник, який подорожує світом на УАЗику

28.08.2018 10:40

Три тижні тому відомий естонський мандрівник Павел Арно вирушив у цікаву подорож Україною. Проїхавши на своєму УАЗику різні міста та села Західної України, він дістався Запоріжжя. Мандрівника зустрічали у Туристичному інформаційному центрі в рамках діючого проекта «Travel-зустріч» з мандрівниками, які розповідають про свої лайфхаки та ідеї й діляться досвідом подорожей різними країнами.

Павел Арно пенсіонер, йому 72 роки. Мандрувати на УАЗику країнами СНД він почав ще у 2014 році.

- Поживши два роки на пенсії, я зрозумыв, що мені стало нудно. Вирішив подорожувати. Мені хотілося подивитися країни, що входили до Радянського Союзу. Багато де вже побував. Три тижні подорожую Україною. Тут чудові місця. Багато цікавого. У Запоріжжі вразив «Дніпрогес», катання на байдарках, плавні, Хортиця. У нас маленька країна і вулиці короткі, а у вас їдеш-їдеш ... дуже довгий проспект, - розповідає Павел Арно.

За час своїх подорожей Арно вже встиг відвідати Калмикію, Чечню, Північну Осетію, Литву, Латвію та Білорусь. Пишається Павел Арно своїм незмінним супутником – улюбленою машиной УАЗиком.

- Машина 79 року народження, а я 46-го. Машина раніше працювала у нас в колгоспі. Я її купив і відремонтував, поставив 5 ступінчасту коробку передач, щоб швидше їздила. Тепер вона мій надійний партнер, - говорить Павел Арно.

Після мандрівки Запоріжжям Павел відправиться до Дніпра, Харкова та Полтави. За враженнями своєї мандрівки Павел Арно пише книгу «На УАЗику Україною».

В ході зустрічі із запоріжцями у Туристичному інформаційному центрі Павел Арно поділився своїми враженнями від мандрівок, показав яскраві фото та розповів цікаві історії.

Директор Туристичного інформаційного центру Тетяна Йорж подякувала мандрівнику за візит до Запоріжжя та побажала приємної подорожі і яскравих вражень.