Напередодні опалювального сезону запоріжцям нагадують про субсидії та нові правила їх нарахування

28.08.2018 15:55

Правила оформлення та призначення субсидій обговорювали у Запоріжжі в рамках роботи круглого столу, що відбувся на базі Агенції регіональниї ініціатив.

Про нові правила розповіла заступник начальника управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Вознесенівському району Оксана Кулик. 

Вона відзначила, що ті запоріжці, які хочуть отримувати субсидію, але не отримують її зараз, мають подати документи до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації. Нарахування субсидій відбуваються з урахуванням змін, які були внесені Кабінетом міністрів України та вступили у силу з 1 травня поточного року.

- Постановою обмежено отримання субсидії родинам, які проживають у будинку площею більше 200 кв. м або у квартирі понад 120 кв.м., якщо у родини є авто молодше 5 років. Також субсидія не призначається, якщо сім'я має заборгованість за комунальні послуги за два місяці, якщо члени сім'ї або один із них офіційно не працюють і не сплачують єдиний страховий внесок або зарплата менша за мінімальну. Має значення сімейний стан, враховуються доходи чоловіка або дружини, навіть якщо він або вона не прописані, - розповіла Оксана Кулик.

Докладніше про правила нарахування субсидій можна дізнатися на сторінці "Субсидії" офіційного сайту Запорізької міської ради та окремі деталі за посиланням