У Запоріжжі збільшили фінансування міських програм галузі охорони здоров’я

29.08.2018 15:30

В ході сесії міськради депутати внесли зміни до програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2016-2018 роки». Було прийняте рішення збільшити обсяг фінансування по окремим пунктам програми.

У зв’язку з відсутністю централізованих поставок збільшено видатки для забезпечення до кінця року потреби в витратних матеріалах для лікування методом діалізу хворих на хронічну ниркову недостатність.

Також збільшуються видатки у зв’язку з тим, що медична субвенція не забезпечує потребу в інсулінах для мешканців міста.

Крім того збільшено фінансування на забезпечення пологових будинків міста медичними препаратами, на забезпечення до кінця року препаратами імунобіологічної терапії дітей хворих на ювенільний ревматоїдний артрит, на закупівлю медичного обладнання в реабілітаційний центр лікування учасників АТО, в міську лікарню №7, багатопрофільну дитячу лікарню №5, студентську поліклініку.

Під час сесії депутати внесли зміни і до «Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги міста Запоріжжя на 2018 рік». Своїм рішенням вони підтримали збільшення видатків по програмі. Кошти будуть спрямовані на проведення капітальних ремонтів приміщень та обладнання центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Мережа закладів охорони здоров'я первинного рівня надання медичної допомоги складається з 8 центрів первинної медико-санітарної допомоги, до складу яких входять 72 амбулаторії сімейного лікаря, де обслуговується 745 432 запоріжця.