В Олександрівському районі Запоріжжя демонтували незаконний питний заклад

29.08.2018 12:45

В Олександрівському районі Запоріжжя демонтували літній майданчик, встановлений самовільно. На його території відвідувачі розпивали алкогольні напої. Майданчик не мав необхідних дозвільних документів, приносив незручності місцевим жителям. Рішення про знесення ухвалив Запорізький виконавчий комітет. Демонтаж виконаний силами працівників комунальних служб із застосуванням їх спецтехніки.

Літній майданчик по вулиці Козача встановлений як прибудова до МАФу. Протягом декількох років тут в теплу пору року відвідувачі розпивали алкоголь. Майданчик знаходиться в безпосередній близькості до житлових будинків - місцеві жителі постійно скаржилися на його роботу.

- Три роки скаржимося на роботу цього закладу, майданчик є незаконним, тому що майданчик не може працювати від кіоску, бо він не є стаціонарним об'єктом ресторанного господарства. Тут постійні крики, нецензурні вигуки відвідувачів. Також з моральної точки зору - в 5-ти метрах від кіоску знаходиться дитячий театр. Тут в окрузі скільки дітей живуть - спостерігають цю картину. Це повне неподобство, - розповіла Олена Мустафаєва, місцева жителька.

У зв'язку з постійними скаргами місцевих жителів інспекція з благоустрою перевірила об'єкт на наявність документації, і виявилося, що вона відсутня. Тому конструкція підлягає демонтажу.

- Сьогодні відбувається виконання рішення виконкому по демонтажу незаконного спорудження. Тут знаходиться літній майданчик, який не має ніяких правовстановлюючих, підтверджуючих документів, де відбувається розпиття спиртних напоїв, дебоші, постійні скарги місцевих жителів. Протягом року ми попереджали господарів, щоб вони самі прибрали цю споруду, проте вони ігнорували цю інформацію, - сказав Валерій Мостовий, голова  районної адміністрації по Олександрівському району.

Це не перший випадок знесення незаконного спорудження в Олександрівському районі. Раніше під демонтаж підпав МАФ - його господарі провели демонтажні роботи добровільно.

- Існують правила благоустрою Запоріжжя, і в них є розділ, який стосується знесення самовільно розміщених об'єктів. На цей об'єкт по вул. Козача постійно надходять скарги, були проведені перевірки, складено протоколи, передані на розгляд адміністративної комісії, винесена постанова про накладення штрафу - штраф було сплачено. Однак конструкція незаконна і тому підлягає демонтажу. Добровільне знесення не було виконано - члени виконкому прийняли рішення знести об'єкт силами комунальних служб міста, - пояснив Вадим Лобко, заступник начальника інспекції з благоустрою Запорізької міської ради.

Літній майданчик розібрали на дошки - їх разом з меблями відвезли на зберігання на територію "Запоріжелектротрансу". Господар може в будь-який момент забрати матеріали, проте відновлювати конструкцію він не має права без відповідного рішення суду.