У першому матчі на Кубок мера запорізький МФК «Металург» здобув блискучу перемогу

02.08.2017 11:50

1 серпня відбувся перший матч муніципального футбольного клубу «Металург» з командою «Легіон». Гра проходила на полі навчально-тренувальної бази «Металурга» на Великому Лугу.

Гравці запорізького МФК «Металург» показали відмінний результат, забивши 19 голів у ворота суперників.

- Для нашого новоствореного футбольного клубу «Металург» це фактично перша офіційна гра. Старт є, команда буде брати активну участь в запорізьких лігах, а зараз гравці готуються до участі в аматорському чемпіонаті в Маріуполі. Команда до цього готова, тренерський склад, адміністрація клубу за короткий термін створили всі умови для повноцінного тренування футболістів. Найголовніше, я вважаю, те, що нам вдалося повернути запорізьких гравців. У складі «Металурга» грають як недавні випускники міської ДЮСШ, так і запорізькі футболісти, які змушені були виїхати з міста, так як не було де грати. Команда на сто відсотків запорізька, ми будемо за неї вболівати і всіляко підтримувати. Попереду ще багато важкої і копіткої роботи, ми ще на самому початку створення професійної футбольної команди. Я впевнений, що завдяки спільним зусиллям ми повернемо професійний футбол в Запоріжжі, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Нагадаємо, футбольний клуб «Металург» (Запоріжжя) припинив своє існування в 2015 році через відсутність спонсорів. На початку травня поточного року міський голова Володимир Буряк заявив про плани міської влади створити муніципальний футбольний клуб «Металург». На сімнадцятій сесії міської ради КП «Центральний стадіон» було перейменовано в комунальне підприємство «Міський футбольний клуб« Металург». У новому сезоні команда МФК «Металург» візьме участь в змаганнях аматорської ліги. 6 серпня гравці проведуть свій перший офіційний матч в рамках аматорської ліги. Основа команди - вихованці футбольної школи «Металург», головний тренер - Володимир Шаповалов.