У Запоріжжі діти з сімей, що потребують підтримки, отримали подарунки до нового навчального року

30.08.2018 13:55

Свято, присвячене Дню знань, для дітей із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, відбулось сьогодні в Запоріжжі в ККЗ ім. Довженка.

На обліку служби у справах дітей перебуває 525 дітей. Завдяки міській Програмі соціального захисту дітей та розвитку сімейних форм виховання, міська влада надає допомогу таким сім'ям. Сьогодні 164 дитини - учні 2-9 класів - отримали в подарунок набір канцелярського приладдя.

З Днем знань учнів та їх батьків привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Він побажав дітям успішного навчання, нових досягнень і побільше хороших друзів.

- Наближається новий навчальний рік. І зараз на порядку денному у всіх дорослих і дітей - підготовка до школи. На жаль, в місті Запоріжжя є сім'ї, які перебувають в складних життєвих обставинах. Звичайно ж, зібрати дитину до школи - це великі кошти. У місті працює програма, і ми таких дітей завжди намагаємося підтримати, зняти частину фінансового навантаження з батьків. Тому вже більше 60 першокласників отримали портфелі з повним комплектом шкільного приладдя та сьогодні дітям від 2 до 9 класу ми вручаємо набори канцтоварів, - сказав Анатолій Пустоваров.

Також Анатолій Пустоваров відзначив, що міська влада продовжує розвивати програми для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

- У цьому році 6 дітей-сиріт від 18 до 23 років отримають квартири. Це взагалі вперше. У нас триває програма по створенню будинків сімейного типу, де діти з інтернату отримують сімейну форму виховання. Один дитячий будинок сімейного типу на 4 квартири, а це 40 дітей, ми вже відкрили, і триває будівництво ще одного. Я впевнений, завдання громади - піклуватися про таких дітей і підтримувати ці сім'ї, - сказав Анатолій Пустоваров.

На завершення свята дітям показали мультфільм «Суперсімейка».