Запорізькі озеленювачі рятують рослини від спеки

02.08.2017 15:20

Робітники КРБП «Зеленбуд» в усі сезони продовжують доглядати за зеленими насадженнями.

У літні спекотні дні важливим завданням є регулярний полив дерев, чагарників, квітників та газонів.

Останні дні встановилася особливо спекотна погода, стовпчики термометрів за вікном показують далеко за плюс 30 градусів. Щоб врятувати зелені насадження від спеки їх щодня, в дві зміни, поливають.

«Зеленбудівці» доглядають за рослинами на закріплених територіях вулиць, парків, скверів.

Територія парку Трудової Слави також один з об'єктів, який знаходиться під пильною увагою комунальників. Парк прикрашає велика кількість дерев, чагарників, квітників троянд, квіткових композицій. Освіживши тут зелені насадження озеленювачі вирушили далі за маршрутом.

- Робочий день починається з 7 години ранку і продовжується до 9 вечора. У таку спеку волога швидко випаровується, необхідно збільшувати кратність поливів. В першу чергу поливу вимагають молоді дерева, які були висаджені за останній період - восени і навесні. Також багато води необхідно однорічним квітам. При високій температурі вони починають в'янути. Робітники поливають їх регулярно. Більш стійкі до спеки ялівцеві рослини. В роботі задіяні 12 поливально-миючих машин, - розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

В середньому щодня для поливу використовується близько 600 куб. м води.

Окрема увага приділяється також газонам. Щодня комунальники поливають зелені зони розділових смуг по проспекту Соборному.

Як зазначив Олексій Анохін, також на двох об'єктах, де була проведена реконструкція і покладений новий рулонний газон - площа Героїв та пішохідна зона по проспекту Маяковського, обладнана автоматична система поливу. Вона забезпечує достатню регулярну кількість вологи газону та рослинам.