У Запоріжжі відбувся Всеукраїнський благодійний фестиваль «Мама + Я»

04.09.2018 14:00

Другий рік поспіль в Запоріжжі в центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай» проходить благодійний фестиваль «Мама + Я». У ньому беруть участь близько 1000 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це хлопчики й дівчатка з опікунських та прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, центрів соціально-психологічної реабілітації, інтернатних закладів міста та області.

Організатор заходу - благодійний фонд «Мама + Я» за підтримки міської влади.

У програмі фестивалю: конкурс талантів, спортивні змагання, проведення майстер-класів, виставка спецтехніки та інше.

В урочистому відкритті фестивалю взяв участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Мені приємно відзначити, що рівень нашого суспільства зростає, зростає рівень толерантності та взаємодопомоги. Запоріжжя другий рік приймає фестиваль «Мама + я». Звичайно ж, дітям і сім'ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, потрібна наша допомога і підтримка. Фестиваль спрямований на те, щоб наші діти розвивалися. Ще один плюс - в рамках фестивалю приділяється увага спорту. А кращого вкладення інвестицій, ніж в дітей і сімейні цінності - немає. Я дякую організаторам і всім, хто приєднався до цієї ініціативи і бажаю, щоб цей фестиваль продовжував розширюватися, - сказав Анатолій Пустоваров.

В ході фестивалю відбулись два концерти, під час яких учасники на сцені демонстрували свої творчі здібності в танцях, співах, грі на музичних інструментах, читанні віршів.

В цьому році вперше в рамках фестивалю пройшли змагання з футболу, де свої футбольні таланти показали 18 хлопчиків. Ще 23 юних учасника фестивалю також вибрали спортивну локацію «Веселі старти».

За словами організаторів, мета заходу - підтримати дітей, дати можливість їм проявити свої таланти і творчість. Також діти зможуть поспілкуватися з однолітками і знайти нових друзів. Всі учасники фестивалю отримають цінні призи та подарунки. Також учасникам була надана гуманітарна допомога.

У фестивалі взяли участь професійні артисти, співаки, представники творчої інтелігенції, а зробити свято для дітей добрим і веселим допомагали волонтери.

Цього року Фестиваль «Мама + Я» набув статусу Всеукраїнського. Сьогодні його відкриття відбулося в Запоріжжі, 10 вересня фестиваль пройде в Кропивницького, 17 вересня - в Дніпрі. Переможці фестивалю візьмуть участь у завершальному гала-концерті, який відбудеться в Києві.