В Заводському районі сквер по вулиці Євпаторійській тепер з сучасним освітленням

05.09.2018 14:30

У Заводському районі тривають роботи з благоустрою. Комфортніше і безпечніше тепер стало ходити жителям району через сквер по вулиці Євпаторійській.

Місце досить жваве, поблизу розташовані музична школа та багатоповерхові будинки, у сквері гуляють мами з дітьми. Тому стало питання з освітленням даної ділянки. На сьогодні роботи вийшли на завершальний етап – робітники виконують налагодження мережі та прибирання.

– КП «Запоріжміськсвітло» завершує роботи по освітленню скверу. Минулого року була освітлена частина скверу між вулицями Історична та Павлокічкаська. У цьому році встановлені сучасні світильники на ділянці між вулицями Павлокічкаська та Північне шосе. Сучасна мережі освітлення – перший крок благоустрою території. На осінь заплановано кронування дерев, а в наступному році – заміна асфальтного покриття алеї, встановлення лавок та урн, – розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Андрій Баєв.

На ділянці встановлені 46 ліхтарів. Вони енергозберігаючі та антивандальні. Конструкція ліхтарів передбачена таким чином, щоб їх неможна було розбити та зламати.

– На ділянці змонтовано 46 паркових опор зі світлодіодними світильниками та прокладено 1,3 км кабелю. Кабельне освітлення виконано через те, що у сквері є лінії високовольтних передач та багато дерев. Світильники енергозберігаючі та не потребують заміни лампочок впродовж 10 років, – зазначила начальник виробничої служби комунального підприємства «Запоріжміськсвітло» Ольга Єфремова.