У Запоріжжі підбили підсумки Всеукраїнського благодійного фестивалю «Мама + Я»

05.09.2018 16:25

Вчора в Запоріжжі в центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай» пройшов благодійний фестиваль «Мама + Я». У ньому взяли участь близько 900 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це хлопчики й дівчатка з опікунських та прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, центрів соціально-психологічної реабілітації, інтернатних закладів міста та області. Сьогодні в ході прес-конференції, яка відбулася на базі Агенції регіональних ініціатив, організатори фестивалю підбили підсумки.

Організатором заходу виступив благодійний фонд «Мама + Я» за підтримки міської влади. Цього року Фестиваль «Мама + Я» набув статусу Всеукраїнського. Його відкриття відбулося в Запоріжжі, 10 вересня фестиваль пройде в Кропивницькому, 17 вересня - в Дніпрі.

Директор Благодійного фонду «МАМА + Я» Наталія Сивак відзначила, що організація фестивалю в Запоріжжі пройшла на високому рівні.

- В цьому році було організовано все добре. Нам дуже допомогла міська влада. На фестивалі діти показали високий рівень підготовки. Ми побачили яскраві костюми, красиві постановки. Дуже багато талановитих дітей. На фестивалі були представники музучилища, які запросили переможців на навчання. В цьому році вперше в рамках фестивалю пройшли футбольні змагання і веселі старти. Всім дітям була пошита яскрава футбольна форма. Готувалися довго, але все пройшло на одному диханні. Переможці концертної частини будуть запрошені в столицю на гала-концерт, - розповіла Наталія Сивак.

В рамках фестивалю пройшов конкурс талантів, спортивні змагання, майстер-класи, виставка спецтехніки та багато іншого. За словами організаторів, мета заходу - підтримати дітей, дати можливість їм проявити свої таланти і творчість, поспілкуватися з однолітками і знайти нових друзів.

- За лаштунками свята було нелегко. Цього року служба у справах дітей взяла на себе всі організаційні питання. Ми дійсно готувалися, ми працювали з сім'ями, вони з нами консультувалися, як краще виступити, тому ми побачили результат. Ми взяли реєстрацію учасників в свої руки. Фахівці служби у справах дітей знають ці сім'ї особисто. Ми звернулися до всіх наших служб. У цьому році дуже ретельно до організації фестивалю підійшли всі департаменти та управління. Хочеться сказати спасибі нашим комунальним підприємствам. Працівники парку «Дубовий гай» навели порядок, налаштували звукову апаратуру, світло, щоб дійсно діти відчули себе комфортно. Також подяка КП «Титан». Управління транспорту забезпечило доставку і вивіз дітей, в супроводі поліції. Департамент культури виставив дуже талановиту циркову студію, анімаційних ляльок і оркестр, які створювали настрій. В організації допомогли і пожежна частина, і поліція, і швидка допомога. Безпека дітей була забезпечена на всіх локаціях, - розповіла начальник служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша.

За словами організаторів, найголовніше досягнення фестивалю - це посмішки і радість в очах дітей. Всі учасники фестивалю отримали призи та подарунки. А переможці візьмуть участь в завершальному гала-концерті, який відбудеться в Києві.