В Запоріжжі продовжуються рейди по стихійних базарах та стихійних звалищах

06.09.2018 17:45

В Запоріжжі продовжуються рейди по стихійним базарам. Так, під час планового рейду 4 вересня в Комунарському районі по вул. Космічній, Чумаченка, Північнокільцевій, Ситова, Європейській 9 торгуючим були вручені попередження про припинення торгівлі у невстановленому місці та про адміністративну відповідальність, а також проведено роз’яснювальну роботу та запропоновано перейти на території ринків.

На контролі керівництва Комунарської районної адміністрації питання утримання території району в належному санітарному та естетичному стані. З цією метою районною адміністрацією разом з представниками Національної поліції постійно проводяться рейдові перевірки з благоустрою району, виявлення стихійних сміттєзвалищ, стихійної торгівлі.

Так, у серпні було проведено 12 рейдів, за результатами яких складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення (4 – стихійна торгівля, 2 – захаращення території сміттям). Порушникам загрожують штрафи. Наприклад, порушення правил благоустрою тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами - тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Робота по ліквідації стихійної торгівлі та стихійних звалищ в районі та місті триває.