В Комунарському районі Запоріжжя борються зі стихійними сміттєзвалищами

07.09.2018 13:33

З метою попередження засмічення вулиць району, 6 вересня проведено спільний рейд по вулицям Космічній та Дирижабельній В Комунарському районі Запоріжжя. У рейді взяли участь представники районної адміністрації, Національної поліції, голови квартальних комітетів. Велась роз’яснювальна робота щодо адміністративної відповідальності осіб, які засмічують території.

Подібні рейди проходять щоденно. Мешканцям нагадують про графік вивозу сміття та обов'язкову оплату згідно з укладеними договорами з ТОВ «Вельмут Запоріжжя» на вивіз ТПВ. Також нагадують про відповідальність, яка настає, якщо залишити пакети зі сміттям в невстановленому місті. Таким громадянам  загрожує штраф  у розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) відповідно до ст. 152 КУпАП (за порушення Правил благоустрою території міста Запоріжжя).

Не зважаючи на штрафи, час від часу сміттєзвалища знову з’являються – районній адміністрації та відповідальним особам доводиться їх ліквідувати. Так ПП «Міракс» ліквідовано стихійне звалище сміття біля Південного цвинтаря. В роботі прийняли участь 2 одиниці техніки. Протягом тижня цим підприємством ліквідовано 5 звалищ на території району, це майже 200 тонн сміття.

Районна адміністрація звертається до жителів району та просить підтримувати чистоту і брати активну участь у благоустрої території району.