Запорізький спорт презентував свої досягнення на яскравому нон-стоп шоу

10.09.2018 11:05

8 вересня, на честь Дня фізичної культури і спорту, в Запоріжжі відбулося свято «Запорізький спорт. Будемо знайомі», яке організували виконавчий комітет Запорізької міської ради та департамент спорту, сім'ї та молоді. Глядачами феєричного нон-стоп-шоу, яке відбулося в оновленому Палаці спорту «Юність», стали понад три тисячі запоріжців.

Перед початком дійства заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров вручив Почесні грамоти виконкому міської ради 12 запорізьким тренерам і працівникам дитячих спортивних шкіл Запоріжжя та подякував їм за багаторічну копітку працю.

- Більше тисячі спортсменів з 20 міських спортивних шкіл сьогодні беруть участь у святі «Запорізький спорт. Будемо знайомі», багато людей прийшли подивитися на їх майстерність. Все це знову й знову доводить, що Запоріжжя - це спортивне місто. Це свято міська влада вже зробила щорічним. І завдяки такому чудовому спорткомплексу як «Юність» ми повернемо Запоріжжю звання спортивної столиці України, - сказав Анатолій Пустоваров.

Почесними гостями на заході були запорізькі олімпійці - Марина Черняк, Євгенія Гомон, Станіслав Бондаренко. Кожна з 20 запорізьких дитячо-юнацьких спортивних шкіл представила глядачам, яких зібралося на трибунах більше 3 тисяч, свій напрямок у спорті. У режимі нон-стоп на майданчику «Юності» дві години поспіль виступали кращі гімнасти, волейболісти, ушуїсти, спасівці, футболісти, гандболісти, борці, боксери, веслярі, фехтувальники. З новачків - хокеїсти, яких з цього року теж будуть виховувати в Запоріжжі.

Після кожного виступу були організовані інтерактивні ігри, де глядачі могли відчути себе справжнім спортсменами, забивши пенальті професійному воротареві, закинувши штрафний в баскетбольне кільце або забивши семиметровий в гандбольні ворота. Кожен з учасників інтерактивної гри отримав пам'ятний приз від організаторів.

У фіналі свята заступник міського голови Анатолій Пустоваров вручив представникам ДЮСШ сертифікати на придбання інвентарю на суму 1 млн 200 тис. гривень. Відзначимо, що протягом 2016-2018 років в рамках міської програми підтримки запорізького спорту для дитячих дитячо-юнацьких спортивних шкіл було придбано спортінвентар на суму понад 7 мільйонів гривень.