Запоріжці зможуть продегустувати консервацію з різних міст України

11.09.2018 14:00

15-16 вересня у Запоріжжі відбудеться IV Всеукраїнський фестиваль домашньої консервації. Сьогодні організатори фестивалю розповіли про особливості його проведення під час прес-конференції, яка відбулась в Туристичному інформаційному центрі.

Фестиваль домашньої консервації відбуватиметься у Запоріжжі протягом двох днів. Головна мета заходу – соціальна. В ході фестивалю організатори збиратимуть консервацію на благодійні потреби.

15 та 16 вересня з 10:00 до 18:00 площа Маяковського перетвориться на місце концерту та ярмарку. В рамках фестивалю працюватиме декілька зон: фуд-зона, фото-зона, зона дегустацій, майстерів-класів, конкурсів. Учасники фестивалю будуть малювати картину, визначати найсильнішого учасника, ліпити вареники на швидкість та якість. Працюватиме дитяча зона, де діти зможуть ліпити, малювати та зробити різні вироби.

Свою продукцію на фестивалі представлять майстри домашньої консервації із Запоріжжя, Києва, Харкова, Дніпра, Херсона, Тернополя, Полтави, Мелітополя, Токмака.

За словами організаторів, цього року рекордна кількість учасників – свої страви представлять більше ста кулінарів.

 -Оцінювати будуть відвідувачі. Це буде народна оцінка. Дегустація буде. 100% і найкращим мірилом буде те, як будуть купувати. Адже виробники консервації – це ті ж майстри, це творчі люди, які вкладають свою душу. Для декого це стало власним бізнесом. Ми збираємо консервацію і віддаємо волонтерам, які доставлять її в зону АТО, а також на підтримку родин учасників АТО. Минулого року ми зібрали близько 1,5 тонни консервації, - розповіла організатор фестивалю домашньої консервації Наталія Бабенко.


Кожен охочий зможе придбати на фестивалі не лише домашню консервацію, а й крафтові смаколики, чаї, еко-чіпси, мед та крем-мед, авторські сири, олії, цукати та пастилу, соуси, спеції та приправи, вироби народних майстрів та багато іншого.