У Шевченківському районі провели розширену нараду з керівниками квартальних, вуличних та будинкових комітетів

03.08.2017 14:25

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулася розширена нарада з керівниками квартальних і вуличних комітетів, активом органів самоорганізації населення району.

Заступник голови районної адміністрації міської ради по Шевченківському району Володимир Гриньов подякував керівникам квартальних і вуличних комітетів за роботу, зазначивши, що її результати оцінюють самі городяни.

Начальник відділу адміністративно-правової роботи районної адміністрації Лариса Онищенко поінформувала присутніх про останні зміни в законодавстві. А саме: «Про регулювання міської будівельної діяльності», «Про охорону культурної спадщини» та «Про комерційний облік теплової енергії та водовідведення».

Головний державний податковий інспектор відділення в Шевченківському районі м Запоріжжя Запорізької ОДПІ ГУ ДФС в Запорізькій області Світлана Підлісна розповіла про встановлення податку на нерухоме майно. Озвучила норми, при яких діє нульова ставка податку та суми, які необхідно оплачувати щорічно до 1 липня при наявності великих площ житлової та нежитлової нерухомості.

Начальник 4 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Запорізькій області Руслан Бородавка звернув увагу присутніх, що в першому півріччі істотно зросла кількість пожеж в районі на відкритій території. З 155 пожеж 101 - це ліквідація загорянь трави чи сміття на відкритих територіях. Рятувальник звернувся до присутніх з проханням провести інформаційну роботу з жителями району про необхідність утримання території в чистоті і дотримання правил протипожежної безпеки.

Нагадав правила благоустрою та утримання присадибних ділянок, територій житлової забудови головний спеціаліст-інспектор інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Ярослав Іовов. Інспектор особливо підкреслив, що власники приватних домоволодінь, а також ті, хто орендує приміщення, зобов'язані прибирати прилеглу територію від паркану будинку і до краю проїжджої частини.

На нараді також були розглянуті питання про поліпшення взаємодії підприємства «Умвельт-Запоріжжя» з органами самоорганізації населення з питання утримання території району в літній період в належному санітарному стані.

Начальник відділу офіцерів і кадрів Шевченківського районного військового комісаріату Владислав Котляр розповів про підготовку до осіннього призову на військову службу осіб офіцерського складу, звернувся з проханням розмістити інформацію про це на інформаційних дошках.