У Запоріжжі 50 нових автобусів спрямують на найбільш проблемні маршрути

13.09.2018 14:24

У Запоріжжі триває реалізація міської програми розвитку міського транспорту. Особлива увага приділяється заміні рухомого складу електротранспорту, а також придбанню великих автобусів, які мають стати альтернативою міським маршруткам. Перспективи модернізації системи громадського транспорту обговорили учасники круглого столу, який відбувся в Агентстві регіональних ініціатив.

Частка комунального транспорту великої пасажиромісткості у Запоріжжі поступово збільшується. Оновлюються трамваї, закуповуються нові автобуси. Зокрема, до кінця цього року Запоріжжя отримає першу партію з 50 автобусів, придбаних у лізинг.

– В 2016 році була розроблена та прийнята програма оновлення міського транспорту. Відповідно до неї і відбуваються зміни у обслуговуванні міських маршрутів. У 2017-2018 роках ми отримали перші автобуси великої місткості, які є гарною альтернативою спринтерам. Крім того, комунальні автобуси забрали на себе левову частку пасажирів пільгових категорій, тож скарг на перевізників, які не хочуть перевозити пенсіонерів, стало набагато менше. До кінця цього року планується поставка першої партії з 50 автобусів, які були придбані в лізинг, – розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

На базі тролейбусного парку №2 КП «Запоріжелектротранс» було створено новий підрозділ –автобусний парк. Там обслуговуються 45 нових автобусів, які були придбані за попередні 2 роки.

Згідно пасажироообстеження, яке проводилось у 2017 році, для комунальних автобусів розроблені 9 маршрутів. Вони пов’язують між собою усі райони міста. На маршрутах № 17, 18, 72 та 59 вже працює транспорт великої пасажиромісткості.

Автобуси з нової партії планується спрямувати у напрямку Хортицького, Шевченківського та Комунарського районів. Це дозволить вирішити проблему вивозу пасажирів зі спальних районів, перш за все, в годину «пік».