У Запоріжжі оновлюється парк електротранспорту

13.09.2018 16:06

Оновлення рухомого складу КП «Запоріжелектротранс» – важлива складова стратегії розвитку міського транспорту. Обрано три напрями модернізації - збирання трамваїв на базі «Запоріжелектротрансу», капітальний ремонт вагонів, що вичерпали термін експлуатації, а також придбання додаткових трамваїв. Один із перших капітально відремонтованих трамваїв, які раніше експлуатувалися в країнах ЄС, незабаром буде обслуговувати один із міських маршрутів. Про це розповів директор комунального підприємства КП «Запоріжелектротранс» Юрій Папач під час прес-конференції в Агентстві регіональних ініціатив. Вона була присвячена питанням модернізації системи громадського транспорту.

У Запоріжжі успішно впроваджується програма міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». У минулому році розпочалося збирання нових трамваїв на базі КП «Запоріжелектротранс». У 2017 році було зібрано чотири трамваї, які відповідають сучасним вимогам і при цьому коштують місту в кілька разів дешевше, ніж купівля нових. В умовах необхідності економити бюджетні кошти це дозволяє Запоріжжю закупити більшу кількість одиниць трамваїв за менші гроші. Також для міста придбали 12 трамваїв, які раніше експлуатувалися в країнах Євросоюзу. Підготовка перших вагонів знаходиться на завершальному етапі, незабаром вони вийдуть на вулиці міста.

- Трамваї ми придбали у Берліні. Це сучасні зручні вагони великої місткості, розраховані на 115 осіб. В них передбачена система економії енергії, вони комфортабельні і для пасажирів, і для водія, є система кнопкового відкриття дверей. Також вони будуть обладнані інформаційними табло з рухомим рядком, – розповів Юрій Папач.

Також Запоріжжя виграло європейський транш на придбання 20 електробусів, Це дозволить відкрити нові маршрути без прокладання дорогої контактної мережі. Зараз підготовлені технічні завдання, обирається модельний ряд та технічні характеристики нових машин.