КП «Наше місто» координує і контролює підготовку житлового фонду до осінньо-зимового періоду

03.08.2017 15:00

З перевіркою ходу підготовки до майбутнього опалювального сезону керівництво КП «Наше місто» відвідало Дніпровський район Запоріжжя.

Зокрема, генеральний директор КП «Наше місто» Олександр Ніколаєнко проінспектував виконання робіт по заміні запірної арматури в дев'ятиповерховому будинку вул. Товариській, 56а. Протягом минулого опалювального сезону мешканці періодично скаржилися на протікання системи центрального опалення і, як наслідок, підтоплення підвалу. У разі пориву або будь-яких ремонтних робіт трубопровід гарячого водопостачання доводилося перекривати в тепловій камері на вулиці. Після проведення ремонтних робіт в рамках підготовки до нового опалювального сезону, проблема з протіканням трубопроводу і можливим підтопленням підвалу - усунена. Всі роботи велися в елеваторному вузлі, була замінена одна з засувок діаметром 80 мм.

А в п'ятиповерховому будинку по вул. Михайлова, 11 жителі протягом минулого опалювального періоду неодноразово зверталися зі скаргами на неякісну подачу тепла. Тут частина радіаторів при подачі теплоносія могла залишатися холодною внаслідок засмічення системи опалення. Сьогодні в даному будинку завершують промивку системи опалення, завдяки чому якість подачі теплоносія в майбутньому опалювальному сезоні буде набагато вищою.

Варто зазначити, що концерн «Міські теплові мережі» склав графік промивки систем опалення в багатоповерхових будинках, обладнаних центральним опаленням. Необхідно також підкреслити, що процес промивки системи опалення проводиться вперше за останні кілька років.

- Міський голова Володимир Буряк поставив чітке завдання - тримати на контролі весь комплекс робіт з підготовки житлового фонду до осінньо-зимового сезону - це інженерні мережі гарячого, холодного водопостачання та центрального опалення і т.д. Крім того ми акцентуємо особливу увагу на недоліках, які були виявлені в ході минулого опалювального сезону. Тому в цьому році ми охопили ремонтами та профілактичними заходами практично весь житловий фонд - це 2471 будинок з центральним опаленням. Зокрема, в 662 будинках вже виконуються вибіркові капітальні ремонти інженерних мереж центрального опалення, в 1150 будинках - технічне обслуговування із залученням концерну «Міські теплові мережі». Третю групу будинків очікують поточні ремонтні роботи, що проводяться з метою мінімізації теплових втрат, які не потребують проведення ремонту інженерних мереж. Наше підприємство відповідально ставиться до виконання завдань міського голови. Ми також впевнені, що, в порівнянні з минулим роком, жителі нашого міста будуть отримувати набагато якіснішу послугу в опалювальний період 2017-2018 років, - прокоментував хід підготовки житлового фонду Запоріжжя до майбутнього опалювального сезону генеральний директор КП «Наше місто» Олександр Ніколаєнко.