В Запоріжжі визначать кращого опікуна, піклувальника року

14.09.2018 14:00

В Запоріжжі стартував міський конкурс «Кращий опікун, піклувальник року». Він буде проходити в декілька етапів. Подати заявку на участь могла кожна сім’я із прийомними, усиновленими дітьми. Сьогодні конкурсна комісія обирала конкурсантів для участі. Переможці отримають цінні подарунки від міської влади.

Міський конкурс «Кращий опікун, піклувальник року» у Запоріжжі проводиться втретє. З кожним роком – все більше заявок для участі. Цього разу взяли участь 65 опікунських, прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу. Для порівняння – в минулому році було лише 32 учасники.

Конкурс проводиться у три етапи за наступними номінаціями:

1) «Родина талантів» - 36 учасників (виконання танців, пісень, музичних творів, тощо).

2) «Креативна родина» - 14 конкурсантів (демонстрація відеоролику, міні-фільму на тему «Щаслива родина очима дитини»).

3) «Спортивна сім’я» - 19 сімей (участь у спортивній естафеті).

Кожен конкурсант може взяти участь одночасно в декількох номінаціях. Це бажання виявило 4 сім’ї-учасника.

Сьогодні відбулось перше засідання конкурсної комісії - вона передивилась кожну заявку та обрала учасників. Голова комісії, заступник міського голови  Анатолій Пустоваров зазначив – цей конкурс має зблизити сім’ї та заохотити їх до нових звершень.

- Завжди складно виховувати дітей, підлітків, в цей кризовий час. А ще складніше виховувати, коли у тебе їх троє, п'ятеро, а ще складніше виховувати, коли це опікун або прийомна сім'я. Цим конкурсом ми робимо посил - щоб люди не боялися брати на себе відповідальність за тих дітей, які, на жаль, опинились в складних життєвих обставинах. Також ми хочемо згуртувати ще більше прийомні сім'ї, опікунські сім'ї та урізноманітнити життя цих сімей, яких сьогодні турбує безліч побутових проблем. І ми бачимо, що в цьому році кількість заявок збільшилася. Це говорить про те, що є потреба в таких подіях, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Другий етап конкурсу відбудеться 20 та 26 вересня за номінаціями «Родина талантів» та «Спортивна сім’я» відповідно. Третій етап конкурсу – оголошення результатів, гала-концерт.

- Найголовніша мета – популяризувати сімейні форми виховання. На сьогодні 132 дитини потребують сім’ю. Вони знаходяться в інтернатному закладі. Цим конкурсом ми хочемо показати, що прийомна дитина - це подвиг, нові надбання. Це дуже потрібно нашим дітям. І ми повинні їм надати не тільки сім’ю, але й самореалізацію. І ця дитина, яка буде разом з опікуном змагатися в конкурсі, отримає можливість проявити себе, - розповіла журналістам Наталія Сиворакша, начальник служби у справах дітей Запорізької міської ради.

За результатами конкурсу в кожній номінації визначаються переможці та лауреати. Окремою номінацією є головна нагорода конкурсу – Гран-Прі «Народний опікун», - доля якої визначається шляхом голосування на сторінці Facebook служби (управління) у справах дітей.

Гала-концерт планується провести  до Дня усиновлення – 28 вересня в міському палаці дитячої та юнацької творчості. Переможці та лауреати конкурсу отримують цінні призи від міської влади – побутову техніку.