Під звуки театрального оркестру в Запоріжжі відкрили оновлений сквер

14.09.2018 18:50

В обласному центрі з'явилося ще одне затишне і сучасне місце для відпочинку городян. Сьогодні після реконструкції відкрився сквер Театральний, розташований по головній вулиці міста - проспекту Соборному навпроти театру Магара. Грав оркестр, відбувся святковий концерт.

Ще вчора в сквері Театральному велися останні приготування до його відкриття. Вже сьогодні тут багатолюдно, городяни - дорослі і діти - прийшли подивитися і прогулятися в оновленому сквері. Тепер навпроти Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Магара красиво і затишно.

Особливу атмосферу свята створює оркестр театру. Гостей привітали учасники урочистої церемонії відкриття. До городян звернувся голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

-  Багато труда вкладено в цей сквер. Міський голова Володимир Буряк підтримав ідею оновлення скверу, також нас підтримали депутатьский корпус,  народний депутат України Петро Сабашук, завдяки чому ми маємо такий гарний результат - оновлене затишне, красиве, сучасне місце відпочинку для городян. Роботи тривали 9 місяців. Хочеться подякувати всім, хто працював над реконструкією скверу. Відвідувачам бажаю гарного відпочинку тут та позитивного настрою, - сказав Валерій Мостовий. 

Також відповідно до програми відкриття скверу відбувся святковий концерт.

Нагадаємо, що сквер знаходився в занедбаному стані - розбите асфальтне покриття, непрезентабельний вид. Реконструкція була розпочата в 2017 році. Сквер отримав сучасний вигляд - зелений і комфортний для відпочиваючих. Стилізовані лавочки і ліхтарі зовнішнього освітлення надають особливого затишку цьому місцю. Також тут облаштовані акуратні зелені газони, квітники, висаджені дерева і чагарники, обладнана система поливу, оригінально оформлена підпірна стінка, виконаний ряд інших необхідних робіт. У сквері спокійно можуть прогулюватися і люди з обмеженими фізичними можливостями, так як для них передбачені пандуси з поручнями.