Запорізьким перевізникам нагадали про правила перевезення пасажирів пільгових категорій

14.09.2018 16:35

Питанням перевезення пасажирів пільгових категорій була присвячена нарада, яка відбулась сьогодні в управлінні з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради.

Начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Олександр Власюк звернув увагу перевізників на те, що необхідно проводити постійну роз'яснювальну роботу з водіями з приводу шанобливого ставлення до пасажирів, зокрема, пільговиків. Також Олександр Власюк зазначив, що з 3 вересня розпочався навчальний процес, тож школярі мають право на 50% знижку на проїзд.

- У звязку з тим, що розпочалось навчання, зросла кількість звернень громадян з приводу відмови водіїв провозити учнів за півціни. Коли ми у 2017 році приймали цю зміну до договору на перевезення, проводилися консультативні зустрічі з власниками автопідприємств, і це було спільне рішення. Ми будемо ретельно стежити за тим, як водії та перевізники виконують цю умову договору та відповідно реагувати на кожне звернення з цього приводу. Для задокументованих випадків будуть розроблятися відповідні механізми покарання, - зазначив Олександр Власюк.

Перевізникам нагадали, що пільга поширюється на учнів закладів середньої загальної освіти всіх типів і форм власності (початкових шкіл, гімназій, ліцеїв, тощо) на період навчального року (за виключенням канікул, перерв та відпочинків між чвертями, півріччями, семестрами тощо) з понеділка по п’ятницю за умови надання учнівського посвідчення, довідки тощо. Також пільга не має обмежень у часі перевезення.

Крім того, під час наради, було наголошено, що право на безкоштовний проїзд мають діти з багатодітних сімей, діти-інваліди та особи, що їх супроводжують та діти до 6 років, а також соціальні категорії громадян відповідно до законодавства.