У Запоріжжі найсильніші школярі країни змагаються у гирьовому спорті

15.09.2018 12:22

На території історико-культурного комплексу «700-річний Запорізький дуб» відкрилися змагання з гирьового спорту «Ядровий герць».

130 вихованців спортивних шкіл, гуртків та секцій з усієї України з'їхалися до Запоріжжя, щоб позмагатися у силі, спритності та витривалості. Змагання «Ядровий герць» з гирьового спорту – своєрідний Чемпіонат України, але зі своїми родзинками. Атлетичні снаряди для спортсменів, гирі вагою від 2 до 24 кілограмів мають назву різних ядер, якими заряджали козацькі гармати.

Зі стартом змагань учасників привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Змагання проходять у важливому для Запоріжжя місці, сповненому козацького духу – біля Запорізького дубу. Організатори обрали цікавий формат змагань – ядровий герць. Знаковим є те, що ініціатор змагань, відома запорізька спортсменка Любов Черепаха, докладає багато зусиль для того, щоб популяризувати такий цікавий вид спорту, та залучає нашу молодь до здорового способу життя. Бажаю всім учасникам перемоги, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Змагання триватимуть два дні, 15 та 16 вересня. Окрім силових вправ, на спортсменів очікують історичні реконструкції, гра на тулумбасах та екскурсії історичними місцями Запоріжжя. Також, переможці та учасники змагань будуть нагороджені медалями та призами, а команда абсолютних переможців отримає перехідний кубок.