Шляхи можливої співпраці між міською владою та ромською громадою обговорювали сьогодні у міській раді

03.08.2017 17:25

Сьогодні у міській раді відбулась зустріч представників міської влади з представниками ромської громади та громадських організацій.

У зустрічі взяли участь: начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації Володимир Головешко, голова спільноти ромів Запорізької області Олексій Падченко, керівник організації «Група по правам меншин», менеджер проектів MGR Ніл Кларк, координатор проектів Міжнародної благодійної організації «Чіріклі» Ангеліна Жуковська та інші.

З січня поточного року Міжнародна благодійна організація «Чіріклі» спільно з організацією «Група по правам меншин» (MGR Europe) за підтримки Європейської комісії в Україні розпочали реалізацію проекту «Партнерство для всіх: Розробка Стратегії соціально-економічного співробітництва між ромськими громадами ті місцевими органами влади в Україні». Цей проект реалізується в шести регіонах України. Запоріжжя також включене до проекту як пілотне місто.

Головна мета програми – розширення можливостей ромських громад. З цією метою передбачається організація навчальних семінарів, надання грантів на реалізацію соціальних проектів тощо.

Під час зустрічі у міській раді обговорювались шляхи реалізації Ромської Стратегії у Запоріжжі. Як розповів голова спільноти ромів Запорізької області Олексій Падченко, в обласному центрі проживає майже 4 тисячі осіб ромської національності, чимало з них потребують допомоги в оформленні документів, які посвідчують особу, проходженні медичних обстежень, залученні до освітніх програм тощо. Також серед питань, що хвилюють ромів - формування у суспільстві толерантного ставлення до представників національних меншин.

В ході зустрічі були намічені шляхи подальшої співпраці між міською владою та ромською громадою Запоріжжя.