Ремонти міських магістралей йдуть інтенсивними темпами. У 2017 році в Запоріжжі буде виконаний середній ремонт доріг по 84 об'єктам

04.08.2017 10:15

Дороги загального користування, другорядні, внутрішньоквартальні дороги, проїзна частина приватного сектора, тротуари - по всіх цих об'єктах в Запоріжжі ведуться активні ремонтні роботи. Завдання, поставлене міським головою Володимиром Буряком - комплексний підхід у виконанні ремонтів. Таким чином, в місті планують поетапно, за кілька років, привести в порядок дороги і пішохідні зони в усіх напрямках, яким протягом довгого часу не приділялося уваги і як результат вони виявилися в аварійному стані. Роботи тривають цілодобово.

У липні стартували середні ремонти міських магістралей. В першу чергу дорожники приступили до робіт на найбільш значущих для міста об'єктах з інтенсивним потоком транспорту, в тому числі пасажирського. Для того щоб не створювати заторів і пробок на дорогах і городяни могли спокійно дістатися на роботу, на найбільш завантажених транспортом дорогах ремонти виконуються в нічний час. На сьогодні середніми ремонтам дорожники виконали більше 22% від запланованого.

- Були визначені 84 об'єкти, по яким будуть виконані середні ремонти доріг, загальною площею 310 тис. кв. м. У попередні роки обсяги середніх ремонтів були набагато меншими. Таким чином, темпи ремонтів ростуть. Також за дорученням міського голови Володимира Буряка був змінений підхід і до якості виконання робіт. На ділянках доріг загального користування з великим потоком транспорту, на перехрестях виконується фрезерування і двошарове асфальтування. Також застосовуються нові матеріали - асфальтобетон більш високої якості, що дозволяє збільшити термін експлуатації доріг, - розповів начальник КП «ЕЛУАШ» Дмитро Пархоменко.

На сьогодні середні ремонти завершені на ділянках доріг по проспекту Соборному від вулиці Української до вулиці Фортечної (23900 кв. м) і від вулиці 12 Квітня до вулиці Михайла Гончаренка (29980 кв. м). Нове дорожнє покриття укладено на вулиці Космічній, на ділянці від вулиці Олександра Говорухи до вулиці Ситова (14 тис. кв. м). Вночі комунальники вже почали  другий етап ремонту на даному об'єкті. Роботи ведуться по вулиці Космічній в напрямку вулиці Чумаченко. Заплановано відремонтувати ще близько 14 тис. кв. м дороги.

По вулиці Чарівній також у нічний час дорожники почали укладання асфальтобетонного покриття. Обсяги робіт 20 тис. кв. м.

Також ведеться середній ремонт дороги по вулиці Новокузнецькій. Тут вже покладений асфальтобетон на загальній площі понад 6,5 тис. кв. м з 9 тис. кв. м запланованих. Роботи виконує підрядник - «Ремшляхбуд».

У найближчих планах КП «ЕЛУАШ» привести в порядок розбиту ділянку дороги по вулиці Виробничій (заплановано відремонтувати близько 4 тис. кв. м). Також виконають ремонт ще однієї ділянки проїжджої частини - підйому з другого моста Преображенського у напрямку Хортицького району. У Дніпровському районі комунальники планують відремонтувати дороги по вулицях Рельєфній і Вінницькій.

Паралельно у районах Запоріжжя тривають ремонти тротуарів, внутрішньоквартальних доріг і доріг приватного сектору.