У Запоріжжі тривають рейди по боротьбі зі стихійними звалищами та порушниками Правил благоустрою міста

19.09.2018 09:30

В Комунарському районі проводяться заходи, спрямовані на підтримку території у належному санітарному стані, зокрема, ведеться контроль за тим, щоб не утворювалися звалища сміття. Під час чергового рейду виявлений правопорушник, який намагався викинути пакети зі сміттям в невстановленому для цього місці. Городянам нагадують, що за порушення правил благоустрою міста передбачена чимала сума штрафу.

За інформацією районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району, черговий рейд було проведено одразу по декількох вулицях з метою попередження утворення сміттєзвалищ у приватному секторі. В ході таких заходів проводиться роз'яснювальна робота з мешканцями кварталів про необхідність дотримання правил благоустрою міста - вивезення сміття, утилізації опалого листя та гілок дерев.

Рейди відбулися по вулицях Космічній, Городній, Оранжерейній. Фахівці відділу житлово-комунального господарства районної адміністрації, які мають повноваження на складання адмінпротоколів, виявили правопорушника. Житель міста намагався викинути пакети зі сміттям в невстановленому для цього місці. За правопорушення правил благоустрою території міста складено адмінпротокол за ст.152 КУпАП. Передбачено штраф в розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 1360 грн.).

Жителі приватного сектору ще раз проінформовані про графіки вивезення сміття і обов'язковість оплати згідно з укладеними договорами на вивезення ТПВ з «Вельтум Запоріжжя».

Представники районної адміністрації звертаються до жителів з проханням підтримувати чистоту і порядок, брати активну участь у благоустрої території.