У Запоріжжі стартував новий творчий проект

19.09.2018 11:02

Art HUB Zp – унікальний творчий проект, що відкрився у Запоріжжі. Проект організовано громадською організацією «Культпрожектор» за підтримки департаменту культури і туризму Запорізької міської ради. Реалізація цього проекту стала можливою завдяки грантовій програмі «Ми – це місто», у якій Art HUB Zp став переможцем.

Презентація нового творчого проекту відбулась у Туристичному інформаційному центрі, де і надалі відбуватимуться всі заходи, передбачені проектом. В рамках Art HUB Zp відбудеться цикл лекцій з різних видів мистецтва.

- Ми дуже вдячні за цю підтримку. Мистецький розвиток дуже потрібний Запоріжжю. Програма проекту буде спрямована на цикл лекцій з різних видів мистецтва: урбаністика, живопис, музика, фотографія, кінематограф, кулінарія, ресторанний бізнес, театр. Ці різні теми будуть сприяти розвитку креативних індустрій в нашому місті. Проект спрямований на те, щоб творчих людей нашого міста зробити більш видимими та креативними, щоб вони могли започатковувати якісь нові формати арт-проектів. Я дуже рада, що у Запоріжжі такий проект стартував, - відзначила директор громадської організації «Культпрожектор» Вікторія Верес.

Із початком проекту його організаторів та запоріжців привітала директор туристичного інформаційного центру Тетяна Йорж

- Туристичний інформаційний центр радий вітати такі проекти, які сьогодні дуже потрібні для міста. Цей проект у нас розписаний на три місяці, вже є план лекцій. Ми всіх запрошуємо брати активну участь в житті міста та створенні нового проекту. Ми разом зробимо дуже гарні культурні та туристичні принади в місті, – відзначила директор туристичного інформаційного центру Тетяна Йорж.

Після презентації проекту, в його рамках відбулась перша лекція, присвячена розвитку сучасної фотографії. Провела її дослідниця фотографії, директор фестивалю Odesa Photo Days Festival Катерина Радченко.

- Деякі тенденції, які існують в світі, вони не існують в Україні, про них не розповідають, їх не викладають. Нашим українським фотографам складніше проходити на міжнародні конкурси. Ми поговоримо про історію і про сучасну фотографію. Я поділюся досвідом, яким чином фотографи з України можуть подавати заявки на міжнародні конкурси, отримувати стипендії і як просувати себе як автора, - розповіла Катерина Радченко.

Під час презентації проекту двоє молодих запорізьких фотографів отримали листи Подяки від департаменту культури і туризму Запорізької міської ради за участь у фестивалі Odesa Photo Days Festival. До речі, їх роботи відібрані на міжнародну експозицію, що відбудеться в Кореї.