Запоріжжя отримало у подарунок 90 молодих дерев

19.09.2018 13:35

21 вересня ПАТ «Запоріжкран» виповнюється 90 років. Напередодні ювілею підприємство вирішило подарувати Запоріжжю 90 великих дерев. І сьогодні, 19 вересня, неподалік від «Запоріжкрана», у сквері Бетховена (між вулицею Кияшка і бульваром Вінтера), його працівники висадили першу десятку лип.

В імпровізованому ранковому «суботнику» також брав активну участь голова правління ПАТ, генеральний директор Сергій Плясов.

- Ми прийняли рішення на свій день народження зробити подарунок рідному місту. Оскільки основним акціонером «Запоріжкран» є фінська компанія Konecranes, ми вибрали захід і фінський по духу, і корисний для міста, і святковий одночасно. КП «Зеленбуд» підтримало нашу ініціативу, допомогло на всіх етапах - від вибору дерев до посадки. Вважаємо, що іменинна акція з деревами - це краще, ніж феєрверки, і пам'ять залишається надовго, - зазначив Сергій Плясов.

Сьогодні працівники підприємства під керівництвом запоріжзеленбудівців висадили перші 10 з 90 лип, інші дерева займуть своє місце в сквері Бетховена протягом найближчих тижнів. Липи вже дорослі, гарно вкорінені десятирічні дерева. Вони добре приживаються в нашому кліматі, швидко ростуть, дають тінисту крону і чудовий запах під час цвітіння.

Заступник міського голови Валерій Еделєв подякував керівництву ПАТ «Запоріжкран» і його працівникам за такий пам'ятний подарунок місту.

- Міська влада вітає будь-які екологічно орієнтовані ініціативи промислових підприємств. Громада Запоріжжя хоче бачити місто зеленим і комфортним, тому ми завжди будемо на боці тих, хто висаджує дерева, - підкреслив Валерій Еделєв.

 

Для довідки:

ПАТ «Запоріжкран» - одне з найбільших підприємств галузі, спеціалізований завод з випуску мостових, козлових і кранів спецпризначення, лідер у виробництві кранів та кранового обладнання в Східній Європі і країнах СНД. З 2005 року підприємством володіє фінська компанія Konecranes, світовий лідер кранобудування. У модернізацію заводу вкладено кілька десятків мільйонів євро. 90% замовлень йде на експорт. З 2011 року на території «Запоріжкрана» успішно працює промисловий парк, який вже об'єднав десяток іноземних і українських компаній.