Одразу в декількох дворах Комунарського району побудували сучасну систему освітлення

20.09.2018 14:00

В обласному центрі триває міська програма по освітленню вулиць і дворів. За три роки її реалізації десятки адрес, де ніколи не було зовнішнього освітлення, тепер обладнані сучасними світильниками. Завершено роботи по будівництву нових мереж ще в кількох дворах Комунарського району.

У 2018 році в планах КП «Запоріжміськсвітло» виконати роботи з будівництва і реконструкції мереж зовнішнього освітлення по більш ніж 50 об'єктах. Це центральні вулиці, внтурішньодворові території, приватний сектор. Всього буде встановлено близько 2 тис. світлодіодних енергозберігаючих світильників, прокладено 40 км проводу СІП.

Завершено будівництво мереж зовнішнього освітлення ще в кількох дворах Комунарського району. Це будинку №4, 4а, 4б по по вулиці Парамонова. З моменту забудови житлових будинків зовнішнього освітлення на прибудинковій території не було. Тепер ці двори освітлюються. Були встановлені 23 електроопори, 26 сучасних світлодіодних світильників, прокладено 900 м проводу СІП.

- Надходили заявки від мешканців з проханням обладнати внутрішньодворові території системою зовнішнього освітлення. Розроблено проект і виконані всі необхідні будівельні роботи. Прокладена нова лінія з використанням сучасних технологій. Тут встановлені світлодіодні світильники, які економічні в експлуатації, в той же час дають велику світловіддачу, - розповів начальник експлуатаційно-технічного району №1 КП «Запоріжміськсвітло» Максим Белай.

Всього в Комунарському і Олександрівському районах, які знаходяться на обслуговуванні ЕТР№1, КП «Запоріжміськсвітло» заплановано в поточному році виконати будівництво мереж зовнішнього освітлення по 14 об'єктам. Велика частина з них вже здані в експлуатацію. Ведуться підготовчі роботи ще за трьома адресами - це вулиця приватного сектора Російська і внутрішньодворові території вулиць Жуковського, Костянтина Великого.