Володимир Буряк: «Більшість доріг Запоріжжя в непридатному стані. Але поетапно ми зробимо їх достойними нашого міста і городян»

04.08.2017 09:10

У Запоріжжі другий рік поспіль реалізується комплексна міська програма з ремонту доріг.

У поточному році фінансування ремонту доріг з міського бюджету збільшилося майже втричі, до близько 310 мільйонів гривень. Це без урахування об'єктів реконструкції, де ремонт дороги є тільки частиною проекту. При цьому основна увага приділяється саме капітальному та середньому ремонту. Про те, як проходить ремонт доріг в Запоріжжі, в інтерв'ю журналістам телеканалу «112 Україна» повідомив міський голова Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що завдяки зростанню доходів бюджету Запоріжжя за останні роки значно збільшився бюджет розвитку. Це дозволяє направляти більше коштів на реалізацію міських програм.

У Запоріжжі налічується більше восьми мільйонів квадратних метрів доріг. Багато з них не ремонтувалися десятиліттями. Тому для того, щоб привести міські магістралі до ладу, необхідно мінімум п'ять-шість років.

- Сьогодні головне питання - це якість робіт. Цього року, після завершення зими, ми проаналізували стан доріг, відремонтованих минулого року. Всі виявлені дефекти підрядники усунули своїм коштом, жодної бюджетної гривні на це витрачено не було, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що якість робіт залежить від застосовуваних технологій.

- Цього року на найбільш жвавих ділянках, наприклад на проспекті Соборному, ми пішли таким шляхом - виконуємо фрезерування, знімаючи повністю старе дорожнє покриття, відновлюємо «підкладку» дороги. Після цього вкладається перший шар асфальту, потім другий шар, - розповів Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що в 2017 році в Запоріжжі вже виконано значний обсяг робіт з ремонту внутрішньоквартальних доріг, понад 80% від плану. Виконується ремонт основних міських магістралей, наприклад на ділянках проспекту Соборного. Триває капітальний ремонт дороги до аеропорту, де передбачена не лише заміна асфальту, але й цілий комплекс інших робіт - обладнання зупинок, паркувальних кишень, пішохідної доріжки та інше.

Ремонти міських магістралей - на особистому контролі Володимира Буряка.