У Запоріжжі опікуни та їх вихованці показали свої таланти

20.09.2018 16:41

Другий етап конкурсу «Кращій опікун, піклувальник року» відбувся сьогодні у Міському палаці дитячої та юнацької творчості. Компетентне жюрі оцінювало майстерність конкурсантів у номінаціях «Родина талантів» та «Креативна родина».

Третій щорічний конкурс «Кращій опікун, піклувальник року» зібрав 65 опікунських, прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу. Конкурс проводиться у три етапи. На першому етапі, який відбувся 14 вересня, комісія розглянула заявки учасників та їх портфоліо.

Другий етап поділений на дві частини та включає в себе показ майстерності учасників у номінаціях «Родина талантів», «Креативна родина», «Спортивна сім’я». Сьогодні на сцені Міського палацу дитячої та юнацької творчості відбувся показ талантів прийомних родин та демонстрація відеоролику, міні-фільму на тему «Щаслива родина очима дитини».

Як зазначила начальник служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша, кожного року збільшується кількість учасників конкурсу. Минулого року участь приймали лише 32 родини, цього року їх кількість збільшилась вдвічі.

– Ми сьогодні оцінюємо таланти прийомних та опікунських родин. Головне, що номінанти повинні нам показати: свої вміння вони здобувають і розвивають у родині, за допомогою опікунів та прийомних батьків. Це популяризує сімейні форми виховання. А наша головна мета, щоб кожна дитина виховувалась у родині. Жоден з учасників конкурсу не залишиться без подарунків. Ми приготували цінні нагороди – побутову техніку для переможців номінацій а також приємні сюрпризи для кожної родини, яка бере участь в конкурсі, – розповіла Наталя Сиворакша.

Учасники конкурсу співали, танцювали, грали на музичних інструментах. Також працювала виставка різноманітних поробок – від вишивки й бісерних фігурок до мила ручної роботи, малюнків та фотографій.

За результатами конкурсу в кожній номінації визначаються переможці та лауреати. Також є окрема номінація Гран-Прі «Народний опікун». Її переможця визначать шляхом голосування на сторінці Facebook служби (управління) у справах дітей. Нагородження призерів та учасників конкурсу відбудеться під час гала-концерту до Дня усиновлення – 28 вересня в Міському палаці дитячої та юнацької творчості.