Запоріжжя стане безпечнішим. У місті запроектують додаткові місця для розміщення камер відеоспостереження

21.09.2018 12:40

У Запоріжжі впроваджується програма «Безпечне місто». Продовжується будівництво ситуаційного центру, а сама система вже почала працювати. До неї вже підключили представників правоохоронних органів. Про хід реалізації програми міський голова Володимир Буряк проінформував членів виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що цього року проект «Безпечне місто» увійшов в активну стадію. Визначено 39 локацій для встановлення відеокамер. На даний момент вже встановлено понад 80 камер, загалом у планах на цей рік – понад 200. У пріоритеті - великі міські вузлові розв'язки, в'їзди-виїзди в місто, місця потенційного скупчення великої кількості людей.

Будується і ситуаційний центр. Головне завдання центру - це консолідація всієї інформації, оперативна взаємодія з правоохоронними органами, забезпечення працездатності всієї програми «Безпечне місто».

- Будівництво продовжується. Але ситуаційний центр вже працює у тестовому режимі завдяки наявності мобільного центру обробки даних. Загалом цього року буде встановлено більше двохсот камер відеоспостереження. Це стосується вїздів до міста, місць проведення масових заходів, - зазначив Володимир Буряк.

Відзначимо, за рахунок економії коштів після виконання будівельно-монтажних робіт на об’єктах, виникла можливість передбачити видатки на проектно-вишукувальні роботи ще по 39 об’єктах вже у цьому році для встановлення камер відеоспостереження. Враховуючи зазначене, планується внести зміни до програми «Безпечне місто».