Запоріжжя зустрічає унікальний патріотично-мистецький проект «Браття українці»

21.09.2018 13:05

24 вересня о 18.00 у кіноконцертному залі ім. О. Довженка відбудеться концертна програма учасників Всеукраїнського патріотично-мистецького проекту «Браття українці».

У 2018 році в Україні стартував Всеукраїнський патріотично-мистецький проект «Браття українці», мета якого - єднання української нації та військово-патріотичне виховання молоді. Його ініціатором став автор «Гімну АТО» Вова Гейзер.

Патріотично-мистецький проект «Браття українці» — це серія культурно-мистецьких заходів, які стартували з району проведення АТО.

Проект включає в себе не лише концерти. Це і створення хроніко-документального фільму і низка фотовиставок. Також цього року заплановано виступи в частинах та підрозділах, які дислокуються в тилу.

У квітні 2018 року заходи проекту відбулися у 12-ти містах Луганщини та Донеччини.

З 13 вересня розпочався тур східними та центральними регіонами України. Загалом у рамках другого етапу патріотично-мистецького проекту «Браття українці» музиканти відвідають з концертами Конотоп, Суми, Харків, Дніпро, смт Гвардійське, Кропивницький, Кременчук, Полтаву, Запоріжжя, Мелітополь, Херсон, Миколаїв, Одесу та Первомайськ.

У Запоріжжі концертна програма учасників Всеукраїнського патріотично-мистецького проекту «Браття українці» відбудеться у кіноконцертному залі ім. О. Довженка 24 вересня. Початок о 18.00

У концерті візьмуть участь гурт «Шабля» та Заслужений академічний Зразково-показовий оркестр Збройних Сил України.

Глядацька аудиторія – це військовослужбовці військових частин, що розташовані в межах м. Запоріжжя та мешканці міста.

Тур проекту західними областями України стартує з листопада.

Такий Всеукраїнський тур проводиться вперше. Втілення проекту в життя стало можливим за сприянням Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України. Упродовж 2018-2020 років планується проведення культурно-мистецьких заходів з українськими діаспорами Європи, Канади, Австралії та США.

У планах учасників проекту не тільки концертна діяльність, а й створення реабілітаційного центру для бійців та їх сімей. Тому вони постійно співпрацюють з громадськими, волонтерськими та державними організаціями.