У Запоріжжі стартував міжнародний кінофестиваль ZIFF

22.09.2018 08:30

Цими вихідними запоріжці мають змогу провести захоплююче час – подивитися багато українських та зарубіжних короткометражних стрічок, повнометражних кінострічок, поспілкуватися та перейняти на майстер-класах досвід від режисерів, акторів, сценаристів, продюсерів. Все це можливо у рамках запорізького міжнародного кінофестивалю ZIFF, який відбувається у кінотеатрі імені Довженко.

Червона доріжка, старі ретро автомобілі для антуражу, у повітрі вітає святковий настрій – в Запоріжжі відбулося відкриття другого міжнародного кінофестивалю ZIFF. До кінотеатру імені Довженка приїхали і пройшлися доріжкою почесні гості фестивалю – провідні актори, режисери, продюсери, сценаристи. Кіносвято розпочалося.

В цьому році ще більше учасників та цікавих кінострічок.

Фестивалем зацікавилися сотні авторів з 112 країн світу. Було подано 2514 кінострічок для участі.

У фінал війшли 49 документальних, анімаційних, ігрових короткометражок. Сьогодні та завтра (22-23 вересня) вони будуть продемонстровані на екранах кінотеатру.

Також вперше відбудеться конкурс відеороликів VERTICAL, який націлений на залучення талановитої молоді.

У складі журі конкурсу - продюсер і сценарист Павло Сушко, актриса Катерина Гулякова, режисер і сценарист Олег Борщевський, режисер Олег Маламуж, продюсер Ілля Свідлер, режисер Олеся Моргнець-Ісаєнко, актор Богдан Юсипчук. Представники кіноіндустрії будуть оцінювати роботи учасників та проведуть тематичні майстер-класи.

- Досить амбіційне, але дуже правильне ми перед собою поставили завдання. В Запоріжжі є свої власні традиції в кінематографі, історії створення цікавих стрічок. Це необхідно розвивати. Поставлені три важливих завдання. Перш за все, культурна подія, якою і є ZIFF. Наступне - це розвиток кінематографа, що є завданням для всієї країни, кожного міста. Третє - це розвиток українського кіно і навіть запорізького. Тому всередині фестивалю був введений конкурс VERTICAL, в якому змагатимуться аматори кінофільмів, блогів, стрічок, що дасть свої паростки, і ми побачимо через кілька років результати. З таких фестивалів кінематограф відроджується, - зазначив на відкритті кінофестивалю заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У день відкриття глядачі змогли подивитися український повнометражний художній фільм 2018 року режисера Олесі Моргунець-Ісаєнко «Казка про гроші».

23 вересня о 18:00 закриття кінофестивалю. Будуть нагороджені переможці за номінаціями. Також заплановано показ позаконкурсної повнометражної кінострічки «Коли падають дерева».

Програма кінофестивалю