З контейнерних майданчиків міста вивезли понад сто тонн великогабаритного сміття

24.09.2018 11:51

У Запоріжжі вирішують проблему вивезення великогабаритного сміття, що накопичується на контейнерних майданчиках. Вивіз здійснює ТОВ «ВЕЛЬТУМ-Запоріжжя». Це частина програми, спрямованої на поліпшення якості послуг з вивезення сміття, що передбачено Меморандумом, підписаним між міською владою та підприємством.

За інформацією адміністрації підприємства, протягом двох тижнів ТОВ «ВЕЛЬТУМ-Запоріжжя» виконувало вивезення великогабаритних відходів з дворів у декількох районах Запоріжжя: Заводському, Вознесенівському, Дніпровському, Олександрівському і так далі. Роботи виконувалися за рахунок коштів підприємства, у вихідні дні, з залученням додаткової техніки. Всього за цей період було вивезено понад 100 тонн великогабаритного сміття. Відзначимо, для проведення робіт було залучено дев'ять осіб, задіяні чотири одиниці техніки (автомобілі «КАМАЗ» і «МАН»).

Як зазначив генеральний директор ТОВ «ВЕЛЬТУМ-Запоріжжя» Ігор Бурчак, на даний момент у Запоріжжі існує проблема з швидким накопиченням на контейнерних майданчиках великогабаритного сміття. Це перш за все старі меблі тощо. При цьому будівельні відходи, раковини і інші види сантехніки не належать до великогабаритного сміття, їх вивезення мешканці повинні оплачувати окремо.

Незважаючи на значні витрати по проведенню робіт з вивезення великогабаритних відходів, ТОВ «ВЕЛЬТУМ-Запоріжжя» буде проводити вивезення цього сміття. У той же час на підприємстві просять запорожців, по можливості, не захаращувати контейнерні майданчики, прибудинкову територію.