У Запоріжжі відбувся концерт гурту «Шабля» у супроводі академічного Зразково-показового оркестру ЗСУ

25.09.2018 10:30

24 вересня в кіноконцертному залі ім. Довженка відбувся концерт учасників Всеукраїнського патріотично-мистецького проекту «Браття українці». Для військовослужбовців та городян виступили гурт «Шабля», Заслужений академічний зразково-показовий оркестр Збройних Сил України, фольклорний гурт «Святовид».

Всеукраїнський патріотично-мистецький проект «Браття українці» – це серія культурно-мистецьких заходів, які стартували з району проведення АТО. Проект включає в себе не лише концерти. Це і створення хроніко-документального фільму, низка фотовиставок , різноманітні флешмоби. Мета усіх заходів - єднання української нації та військово-патріотичне виховання молоді. Ініціатором проекту «Браття українці» став лідер гурту «Шабля», автор «Гімну АТО» Вова Гейзер.

Як підкреслив виконавець, дуже символічно, що п’ятирічний ювілей гурт «Шабля» відзначає саме в козацькій столиці України – Запоріжжі.

- Ми з 2014 року їздимо з концертами до хлопців, які воюють на сході України. В цьому році ми вирішили зробити грандіозний тур. Від Щастя до Маріуполя ми об їхали з концертами всі міста. Зараз розпочали тур східними та центральними областями України. Наші хлопці на передовій, наші люди на сході потребують такої мистецької підтримки. Ми бачимо позитивний результат наших виступів, який спонукає й надалі працювати в цьому напрямку, – зазначив Вова Гейзер.

На початку концерту директор кіноконцертному залі ім. Довженко Марина Кудерчук вручила лідеру гурту «Шабля» Почесну грамоту виконкому Запорізької міської ради. Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв, які полягли за незалежність України.

Також запоріжців порадував виступом ансамбль народної музики «Святовит», який запалював глядацький зал народними мелодіями і «Буковинськими візерунками», майстерно граючі на цимбалах, скрипках і сопілці.

Глядачі із задоволенням підспівували артистам. Наприкінці концерту під час виконання пісні «Браття українці» увесь глядацький зал встав і повторював слова, які стали  гімном АТО.