У Запоріжжі пройде безкоштовна екскурсія «Сакральна Хортиця»

25.09.2018 11:15

27 вересня з нагоди Всесвітнього дня туризму Туристичний інформаційний центр міста Запоріжжя влаштовує безкоштовну екскурсію островом Хортиця для всіх охочих. 

Гості й жителі міста можуть прогулятись мальовничим островом, відвідати місця, на яких колись ішли запеклі бої з печенігами, знайшов останній притулок давньоруський князь Святослав, де залишились сакральні святилища наших предків. Це буде не просто приємна прогулянка Хортицею – а мандри у новий світ, ступаючи яким ніби відкриваєш інше бачення відомих місць.

Що можна дізнатись на цій екскурсії? Легенди про скіфських царів і оповиту містикою печеру Зміїну, легенди Чорного каменя - звідки він з’явився та що на ньому зображено, чому саме з ним пов’язують паранормальні явища на острові. Також учасники екскурсії побачать найстаріший топографічний знак Запоріжжя часів НЕПу і древній козацький маяк.

Екскурсія почнеться о 16:00 біля зупинки транспорту «Півкільце» (Правий берег). Доїхати туди з Лівого берега можна на маршрутних таксі № 46 та 93, тролейбусі № 3.

Участь безкоштовна, але є реєстрація.