Запоріжжю виділили додаткові гроші на фінансування первинної медицини

25.09.2018 12:38

Діалог органів центральної влади та місцевого самоврядування дає реальні результати. У тому числі і для нашого міста. Запоріжжю виділили додаткову державну субвенцію на фінансування первинної медицини. Її сума складає близько п'ятдесяти мільйонів гривень. Відповідні зміни до бюджету міста планується внести вже на завтрашній сесії. Про це повідомив сьогодні міський голова Володимир Буряк.

Спочатку в державному бюджеті Запоріжжю субвенція на фінансування первинної медицини була передбачена тільки на перше півріччя. Пізніше були виділені кошти, які покривали потреби третього кварталу. Це було пов'язано з триваючою державною реформою медицини, планами щодо зміни принципів фінансування. Однак на сьогодні реформа первинної ланки медицини триває по всій країні. При цьому зберігалася проблема виділення державної субвенції на первинну медицину на четвертий квартал. Ці кошти перш за все призначені для виплати заробітних плат медичним працівникам.

Питання виділення додаткової медичної субвенції, державних коштів для фінансування первинної медицини міський голова Володимир Буряк неодноразово піднімав перед центральними органами влади. Зокрема ще в травні, під час зустрічі представників Асоціації міст України з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Також ця проблема, серед інших, зачіпалася міським головою вчора, під час Дня діалогу з владою, що проходив в Тернополі.

Сьогодні можна сказати, що одне з проблемних питань вдалося вирішити. Медичні працівники первинної ланки охорони здоров'я забезпечені заробітною платою до кінця року.

- Це ще один приклад того, що центральна влада сьогодні чує місцеві громади, органи місцевого самоврядування, веде з ними постійний діалог. Упевнений, що Кабінет Міністрів України зробить все можливе, щоб вирішити й інші питання, які піднімають міські громади, в тому числі і Запоріжжя, - сказав Володимир Буряк.