Володимир Буряк: «У Запоріжжі з'явиться новий парк»

04.08.2017 13:35

У Запоріжжі в районі Набережної магістралі, біля каскаду фонтанів «Райдуга» і нинішнього парку Вознесенівського, розпочалося будівництво нового парку.

Проект будівництва затверджений і пройшов усі узгодження. У новому парку заплановано облаштування підземної дренажної системи для запобігання підтоплень, виконання підсипки ґрунту для планування рельєфу, біологічна рекультивація, висадження декоративних дерева і чагарників.

Реалізація проекту розрахована на два роки. У цьому році - перша черга робіт, вартість яких становить близько 3,7 мільйона гривень. Це підготовчі роботи, пристрій дренажного колектора і фільтруючих колодязів, водоприймального озера.

Роботи стартували на початку серпня. Фахівці відзначають, що будуть видалені сухі та аварійні дерева. Саме такі роботи зараз виконують робітники. Однак в подальшому на цьому місці висадять нові зелені насадження.

Роботи з будівництва нового парку під особистим контролем міського голови Володимира Буряка:

- Фактично ми створюємо тут новий парк. Будь-хто може переконатися, що ця територія знаходиться в досить непривабливому стані. Давайте говорити прямо: це занедбаний пустир! Цього року буде розчищене джерело, яке живить озера в парку Вознесенівському, виконаний дренаж, щоб територію не підтоплювало. Наступного року виконаємо благоустрій території і завершимо створення парку.