На сесії міської ради виділені додаткові кошти на фінансування сфери культури у Запоріжжі

26.09.2018 15:38

В ході роботи сесії Запорізької міської ради депутати внесли зміни до кількох міських програм галузі культури. А саме зміни внесені до «Програми охорони пам’яток історії та культури у м. Запоріжжя на 2018-2022 роки», «Програми підтримки комунальних закладів культури міста Запоріжжя у 2016-2018 роках», «Програми розвитку туризму в місті Запоріжжі на 2017-2019 роки».

По міській програмі «Підтримка комунальних закладів культури міста Запоріжжя у 2016-2018 роках» депутати прийняли рішення збільшити видатки на поточний рік.

На більш ніж 400 тис грн. збільшаться видатки на проведення капітального ремонту приміщень та розробку проектно-кошторисної документації.

Капітальний ремонт ПК «Молодіжний», що розташований за адресою вул. Лізи Чайкіної 53, не проводився з дня відкриття. Тому на сьогодні капремонту потребують фасад, глядацька зала, інженерні мережі, водопостачання, опалення та електропостачання. Крім цього ремонт покрівлі та заміна вікон необхідні у ПК «Титан», що знаходиться по вул. Перемоги, 131.

Для передбачення коштів на капітальні ремонти у бюджеті міста на 2019 рік, у 2018 році необхідно розробити проектно-кошторисну документацію та провести експертизу проектів «Капітальний ремонт інженерних мереж, оздоблення глядацької зали та фасаду будівлі палацу культури «Молодіжний» та «Капітальний ремонт покрівлі та заміна віконних блоків на металопластикові будівлі ПК «Титан»

Також депутати передбачили додаткові кошти у сумі понад 319 тис грн. на проведення Запорізької книжкової толоки. Нагадаємо, раніше депутати підтримали петицію щодо проведення книжкової толоки у Запоріжжі.